Το Kukkiwon αποτελεί την Μέκκα του Παγκόσμιου Tae Kwon Do. Τα εγκαίνιά του έγιναν το 30 Νοεμβρίου του 1972, με σκοπό να λειτουργήσει σαν κεντρικό γυμναστήριο για ασκούμενους στο Tae Kwon Do. Βρίσκεται στην Σεούλ στην περιοχή Yeoksam-Dong, Gangnam-gu. Στον χώρο του έγινε το 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στις 25 Μαΐου του 1973. Μέσα στον χώρο του , εκτός από τον κυρίως χώρο άσκησης – σε μέγεθος κλειστού γηπέδου μπάσκετ – στεγάζονται οι διοικητικές υπηρεσίες του. Αποτελεί την παγκόσμια database όλων των κατόχων μαύρων ζωνών όλου του πλανήτη. Τα «Κορεάτικα Dan» καταχωρούνται και εκδίδονται εκεί. Όσοι υψηλόβαθμοι εκπαιδευτές, ανά τον κόσμο, έχουν την πιστοποίηση να απονέμουν τα διπλώματα αυτά, ουσιαστικά λειτουργούν σαν εκπρόσωποί του. Ο Πρόεδρός του, που έθεσε τους κανόνες και επηρέασε δραματικά στο πως θα γίνονται οι εξετάσεις και τι και πώς θα εξετάζεται ο κάθε ασκούμενος, ήταν ο Grand Master Woon Kyu Uhm (9 Dan). Ήταν Πρόεδρος του Kukkiwon για 49 χρόνια.

Όταν ιδρύθηκε, βρισκόταν στην ερημιά, τώρα περιστοιχίζεται από κτίρια που σχεδόν το κρύβουν. Γύρω του, κάνουν έντονη την παρουσία τους, όλες οι εταιρείες πώλησης αξεσουάρ με είδη για το Tae Kwon Do. Μπορεί κυριολεκτικά να βρεί κανείς τα πάντα.

Η αρχική αποστολή του για να διεξάγει εξετάσεις και σεμινάρια, έχει τώρα εμπλουτιστεί από πολλές ακόμη δραστηριότητες: διατηρεί την παγκόσμια Βάση Δεδομένων των πιο έγκυρων διπλωμάτων Dan, διεξάγει εξετάσεις και σεμινάρια για Κορεάτες και μη εκπαιδευτές από όλο τον κόσμο, έχει την Παγκόσμια Ακαδημία του Tae Kwon Do, το Ινστιτούτο Ερευνών, ένα εξαιρετικό τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, το Μουσείο, εκδίδει ηλεκτρονικό περιοδικό, προβαίνει σε σειρά εκδόσεων βιβλίων κι DVDs, διατηρεί ιστοσελίδα με πλήρη ιστορικά στοιχεία, διάφορες δραστηριότητες προώθησης του Tae Kwon Do και βέβαια πολλές φωτογραφίες και ανανεωμένη και εύχρηστη δομή.

Μια περιήγηση στο επίσημο site του θα σας βοηθήσει σημαντικά.

Πηγή: www.Kukkiwon.or.kr