Ο Duk Sung Son γεννήθηκε στην Σεούλ στις 17 Ιουνίου του 1922, ενώ ακόμα η Κορέα ήταν υπό Ιαπωνική κατοχή.

Άρχισε την εξάσκηση στην πυγμαχία στην ηλικία των 16, και κατάφερε να γίνει εθνικός πρωταθλητής στην κατηγορία του. Σχεδόν κάθε βράδυ επέστρεφε σπίτι με το πρόσωπό του γεμάτο μελανιές και σκισίματα. Γι’ αυτό οι γονείς του αποφάσισαν να τον σταματήσουν. Το 1944 αποφάσισε να αρχίσει να εξασκείται στο Tang Soo Do Chung Do Kwan υπό την επίβλεψη του δημιουργού του συστήματος, του Lee Won Kuk, ο οποίος είχε μόλις είχε επιστρέψει από την Ιαπωνία. Όπως έλεγε ο ίδιος αργότερα «Ήταν ένας διαφορετικός κόσμος. Στο γυμναστήριο της πυγμαχίας, οι άλλοι θα έκλεβαν τα παπούτσια σας, ή την πετσέτα σας, και το μέρος ήταν πάντα βρώμικο. Αλλά στο Chung Do Kwan υπήρχε μια ατμόσφαιρα συντροφικότητας και φιλίας, όλοι εργάζονταν από κοινού. Το στυλ δεν είχε καμία επαφή, έτσι ώστε κανείς δεν είχε να αντιμετωπίσει ήττα ή τραυματισμό».

Μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, πολιτικές και κοινωνικές συγκρούσεις ανάγκασαν τον Lee Won Kuk να αποσυρθεί επίσημα από τη διδασκαλία και το 1951 να μεταναστεύσει στην Ιαπωνία, αφήνοντας σαν διάδοχο τον Duk Sung Son ο οποίος για την διδασκαλία και την προώθηση τού Chung Do Kwan μέσω αγώνων, επιδείξεων και άρθρων στον Τύπο. Στα πλαίσια της προσπάθειας αυτής ο Duk Sung Son έστειλε τους προχωρημένους μαθητές για να διδάξουν στα πιο σημαντικά θεσμικά όργανα της Νότιας Κορέας: στον Woon Kyu Uhm ανατέθηκε να διδάξει στην Στρατιωτική Ακαδημία της Κορέας, στο Πανεπιστήμιο Sung Kyun Kwan και το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σεούλ, στόν Nam Tae Hi να διδάξει στον στρατό της Νότιας Κορέας, και ο ίδιος ο Duk Sung Son δίδαξε στην αστυνομία της Σεούλ και στην όγδοη στρατιά των ΗΠΑ.

Τον Απρίλιο του 1963, ο Duk Sung Son ταξίδεψε στις ΗΠΑ, όπου άρχισε να διδάσκει Tae Kwon Do. Τα πρώτα μαθήματά του ήταν στο Central Park στο Μανχάταν και στο υπόγειο του κέντρου της συναγωγής στη Νέα Υόρκη. Από τά τέλη του 1963 έκανε πλέον τακτικά μαθήματα από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 6 έως τις 8 μ.μ. στη πρώτη σχολή του, στην Νέα Υόρκη.

Σύντομα άρχισε να διδάσκει στην Στρατιωτική Ακαδημία του West Point, τα Πανεπιστήμια του Princeton, New York, Brown και Fordham, το New York State University στο Stony Brook, και στην ΧΑΝΘ του New Jersey. Ίδρυσε επίσης την Tae Han Karate Association, η οποία τό 1966, έγινε η World Tae Kwon-Do Association, έναν ανεξάρτητο οργανισμό που δεν ακολουθεί τις κατευθυντήριες γραμμές του Kukiwon, ούτε της World Tae Kwon Do Federation ή τη International  Tae Kwon Do Federation. Αναπτύχθηκε αυτόνομα πάνω στις αρχικές φιλοσοφικές και ανθρώπινες αρχές, ακολουθώντας τις παραδοσιακές ρίζες.

Ήταν κάτοχος του 9ου Dan.Έγραψε τα βιβλία “Korean Karate, the Art of Tae Kwon Do” and “Black Belt Korean Karate”.

Ο Duk Sung Son, πέθανε στις 29 Μαρτίου 2011 στο νοσοκομείο του Newport στο Rhode Island.

Αφήστε μια απάντηση