Στην πόλη Chongju της Νότιας Κορέας, έγινε από 29/9-3/10/2010 το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Πολεμικών Τεχνών. Περίπου 400 άτομα από 30 ομάδες από όλο τον κόσμο έλαβαν μέρος παρουσιάζοντας τις τέχνες τους. Αυτή τη φορά το Φεστιβάλ προμοτάριζε την προσπάθεια για παγκόσμια διάδοση του Teakgyeon, μιάς σημαντικής παραδοσιακής Κορεάτικης Πολεμικής Τέχνης. Το ενδιαφέρον είναι ότι από το 2010, το φεστιβάλ τελεί υπό την υποστήριξη της UNESCO.

Οι τέχνες που παρουσιάστηκαν ήταν το Teakgyeon, το Taekwondo, το Hapkido, το Karate, το Kung Fu, το Φιλιπιννέζικο Arnis, το Ταιλανδέζικο Muay Thai, το Kali από την Νοτιοανατολική Ασία κ.α.

Εκτός από επιδείξεις, έγιναν και αγώνες, το 2ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Teakgyeon, ενώ στο Teakgyeon Cultural Village δόθηκε η ευκαιρία στους ξένους επισκέπτες να μάθουν περισσότερα για την τέχνη αυτή.

Το Φεστιβάλ ξεκίνησε από το 1998 και φέτος τελέστηκε για 11η φορά, έχει δε επιλεγεί ως «εξαιρετικό φεστιβάλ» για 4η φορά από το Υπουργείο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού της Κορέας.

Για περισσότερες πληροφορίας στο: www.martialarts.or.kr στο www.english.visitkorea.or.kr (attractions/events), και στο Google. Επίσης μπορείτε να βρείτε σχετικά video στο YouTube.

Αφήστε μια απάντηση